18. elokuuta 2018

Grillattu kukkakaalisalaatti

Kasviksia tulee harvemmin grillissä kypsennettyä. Useimmiten lisukekasvikset tulee syötyä salaatin muodossa. Tänä kesänä olen innostunut vartaassa kypsennetyistä pikkutomaateista, jotka valellaan hickory-grillisoosilla. Myös herkkusienet kuuluvat vakiovarustukseen pikkugrillissäni.

Murusella oli synttärit kesällä ja pienellä viiveellä – kesälomakauden aikatauluongelmista johtuen – pääsin lopulta laittamaan syntymäpäiväateriaa. Aamuvuoron jälkeen oli aikaa kokkailla rauhassa! Alkuruuaksi valmistin tätä grillattua kukkakaalisalaattia. Kukkakaali sai yllättävän hyvän aromin grillissä vaikka se grillattiinkin ilman maustamista. Salaatissa oleva parmesaani ja kipakka kastike maustoivat kokonaisuuden herkulliseksi. Tässä salaatissa kokeilin ensimmäistä kertaa grillattua ilmakuivattua kinkkua ja myös se pääsi aivan uusiin ulottuvuuksiin nopsan grillivisiitin jälkeen. Reilumpana annoksena ja vaikkapa mozzarellalla täydennettynä tämä salaatti käy hyvin myös kesäiseksi ateriaksi. Grillissä salaattiaterian kaveriksi paahtuu nopsaan myös pari patonkiviipaletta. (Ohje: Maku 5/2018)



4 annosta

1 kg kukkakaalia
1 rkl oliiviöljyä
1 dl auringonkukansiemeniä
100 g ilmakuivattua kinkkua
150 g kirsikkatomaatteja
50 g parmesaanilastuja
1 rku roomansalaattia

kastike:
1 dl rypsiöljyä
3 rkl valkoviinietikkaa
2 tl tuoretta inkivääriraastetta
1 valkosipulin kynsi raastettuna
2 tl dijon-sinappia
1 tl hunajaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
3 rkl basilikasilppua

1. Irrota kukkakaalista kukinnot ja paloittele suurimpia tarvittaessa pienemmiksi. Laita palaset kulhoon ja kääntele ne oliiviöljyssä
2. Paahda siemeniä kuivalla kuumalla pannulla kunnes ne alkavat tuoksua ja saavat vähän väriä
3. Revi salaatti tarjoiluvadille. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne salaatin päälle. Lisää päälle myös parmesaanilastut ja paahdetut siemenet
4. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset voimakkaasti yhteen
5. Grillaa kukkakaalit grillissä kypsiksi (n. 20 minuuttia), kääntele palasia välillä
6. Paloittele ilmakuivattua kinkkua hieman pienemmäksi ja käytä ne nopsasti grillissä molemmin puolin.
7. Asettele kukkakaalit ja kinkkusiivut salaatin päälle. Tarjoa kastike erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti