6. marraskuuta 2019

Nallepullat

Joskus lapsettaa äitiäkin! (Ohje K-ruoka 5/2018)



taikina:
2,5 dl maitoa
1 kananmuna
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
1 pss kuivahiivaa
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita

täyte:
n. 1 dl pakastevadelmia
n. 50 g valkoista leivontasuklaata

lisäksi:
1 kananmuna voiteluun
n. 25 g valkosuklaata
n. 25 g tummaa suklaata

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja vatkaa joukkoon kananmuna, suola ja sokeri
2. Sekoita kuivahiiva 1 dl:n jauhoja ja vatkaa se maidon joukkoon. Lisää loput jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa hyvin. Lisää pehmeä voi loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi! Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Anna taikinan kohota leivinliinan alla puolisen tuntia
3. Vaivaa taikinaa pöydällä ja muotoile siitä pötkö. Leikkaa pötkö 12 osaan
4. Pyörittele paloista 9 pikkupullaa
5. Rouhi valkosuklaa karkeaksi rouheeksi. Täytä pullat: litistä pulla litteäksi ja laita sen keskelle vadelma ja valkosuklaarouhetta. Nipistä reunat yhteen ja pyörittele tasaiseksi. Laita pullat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan saumaosa alaspäin. Jätä pullien väliin pieni kohoamisvara
6. Pyörittele ylijääneestä taikinasta pienet pallot nalleille korviksi
7. Kohota liinan alla n. 30 minuuttia
8. Voitele kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ennen koristelemista
9. Koristele nallet pursottamalla kuonot ja silmät sulatetulla suklaalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti