14. marraskuuta 2019

Tirokafteri – Fetajuustodippi

No nyt on fetajuuston ystävälle sopiva soosi! Paahdetun paprikan makeus taittaa fetan happamuutta ja suolaisuutta juuri sopivasti muodostaen ihanan kokonaisuuden. Soosi käy hyvin esim. pitaleipien tai vaikkapa burgereiden väliin, miksei myös pihvin tai lihapullien kanssa nautittavaksi. Ohjeen tähän sain Cebicin keittiön Hannan pitämältä ruokakurssilta.



n. 2 dl valmista kastiketta

200 g fetajuustoa
1 punainen paprika
chiliä maun mukaan
1 rkl omena- tai punaviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
2 tl kuivattua oreganoa
mustapippuria myllystä

1. Pese paprika, halkaise se ja poista siitä siemenet. Laita puolikkaat uunipellille ja pelti 200-asteiseen uuniin. Paahda paprikaa n. 20 minuuttia kunnes sen kuori alkaa mustua. Ota pelti uunista ja nosta paprika pakastepussiin jäähtymään.
2. Poista hieman jäähtyneestä paprikasta kuori ja paloittele paprika monitoimikoneen kulhoon. Lisää muut aineet ja aja melko tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa öljyä jos seos tuntuu liian paksulta
3. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti