23. marraskuuta 2019

Porkkanasämpylät

Jääkaapissa pyöri yksinäinen porkkanapussi, joka oli jostain syystä jäänyt käyttämättä. Kuin tilauksesta eteeni ilmestyi porkkanasämpylöiden ohje (Maku 6/2019). Onnistuneen voisämpyläkokeilun jälkeen uskalsin ryhtyä uudelleen sämpylähommille ja nämäkin onnistuivat todella hyvin! Vaivaamisessa se salaisuus!



15 kpl

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
4,5 dl porkkanaraastetta (n. 3 isoa porkkanaa)
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl siirappia
3 tl suolaa
13-14 dl vehnäjauhoja
0,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä

1. Kuumenna vesi reilusti käden lämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, porkkanaraaste, kaurahiutaleet, siirappi ja suola.
2. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaksi. Lisää loppuvaiheessa öljy
3. Kohota taikinaa liinan alla tunnin verran
4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo siitä 15 sämpylää. Laita sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle ja kohota niitä liinan alla vielä puolisen tuntia
5. Paista 225-asteisessa uunissa 10-13 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti