15. toukokuuta 2020

Skottiburgeri

He ovat täällä taas! Nimittäin Burgerimies Akseli Herlevi ja hänen apukokkinsa Ossi! Seurasimme burgerimiehen ensimmäistä ameriikan maan tuotantokautta silmä kovana ja kokeilimme useampaa Akselin ohjetta päästen pikkuhiljaa syvemmälle burgereiden maailmaan. Ennen burgerimiestä minulle burgeri oli vain sämpylä, pihvi, juusto, salaatti ja tomaatti. Mutta ehei! Burgeriin voi näköjään laittaa ihan mitä vaan – kunhan muistaa laittaa sinne myös ripauksen sielua!

Oma luovuuteni burgereiden kohdalla on edelleen aivan nolla ja onkin ihana päästä kokeilemaan uudenlaisia burgereita, joiden maut ja tekstuurin on miettinyt joku, joka oikeasti osaa asiansa. Kesä ja mökkeilykausi on alkamassa ja onkin pelkästään hyvä, että perinteisiin perjantaiburgereihin saadaan hieman uusia tuulia.

Tämän uuden tuotantokauden – joka sijoittuu maantieteellisesti Eurooppaan – ensimmäinen testattava burgeri oli toisessa jaksossa valmistettu Skottiburgeri, jonka twisti oli viskisuola. Itsehän en tällaisia olisi näpräillyt ollenkaan, mutta murunen innostui ajatuksesta oitis – no, totta kai, koska viski ja suola! Tähän burgeriin ostettiin myös Akselin oman Naughty-sarjan BBQ-majoneesi, mutta aivan yhtä hyvin voit käyttää tavallista majoneesia ja maustaa sitä vaikka hieman sinapilla ja ketsupilla. Pihvit ja sämpylätkin saa Akselin tuoteperheestä halutessaan valmiina, mutta me käytettiin kotitekoisia sämpylöitä ja pihveihin hirven jauhelihaa. Lopputulos oli rouhean rustiikkinen ja todella herkullinen! Tämä menee ehdottomasti jatkoon!



2 burgeria

2 burgerisämpylää
2 burgeripihviä
4 viipaletta pekonia
1 iso tomaatti (tai pihvitomaatti)
1 dl BBQ-majoneesia
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
(2 isoa salaatinlehteä)

viskisuola:
1 dl sormisuolaa
0,5 dl viskiä

sipulimuhennos:
1 sipuli
1 rkl voita
1 rkl soijakastiketta
1 rkl maustamatonta tuorejuustoa
suolaa ja mustapippuria

1. Valmista ensin viskisuola: laita viski ja suola kattilaan. Keitä harvakseltaan sekoittaen keskilämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes neste on haihtunut ja suola on kuivaa ja kiteistä. Jätä jäähtymään
2. Valmistele ainekset: halkaise sämpylät ja voitele leikkuupinnat kevyesti rasvalla. Valmistele pihvit, mausta ne kauttaaltaan viskisuolalla. Leikkaa tomaatista kaksi paksua viipaletta. Leikkaa persilja karkeaksi silpuksi.
3. Valmista sipulimuhennos: kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sulata voi pienellä pannulla ja kuullota sipuli siinä pehmeäksi. Mausta soijakastikkeella ja sulata lopuksi sekaan tuorejuusto. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla ja jätä odottamaan
4. Ota toinen paistinpannu ja paista pekonit rapeiksi. Nosta pekonit syrjään ja paista burgeripihvit pekonin rasvassa. Nosta pihvit odottamaan ja paahda seuraavaksi samalla pannulla sämpylät ja sen jälkeen tomaattiviipaleet molemmin puolin. Lämmitä sipulimuhennos omalla pannullaan muiden ainesten paistamisen aikana.
5. Kokoa burgeri reseptin aineksista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti