Simppeli ja maukas lisukesalaatin ohje, jonka ohje osui
silmiini kuin tilauksesta hyödyntämään viimeinen pieni kaalilohko, joka
odotteli jääkaapissa vuoroaan. Alkuperäisessä ohjeessa salaatti oli tehty
punakaalista, mutta valkokaalilla mentiin. Salaatin kaverina syötiin
lehtipihvit ja maustevoita. (Ohje: K-ruoka 5/2019)
300 g (puna)kaalia
1 porkkana
0,5 dl suolapähkinöitä
kastike:
1 rku korianteria
chiliä maun mukaan
1 rkl limemehua
1 rkl seesamiöljyä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi vaikkapa juustohöylällä. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja rouhi suolapähkinät. Sekoita ainekset kulhossa
2. Hienonna korianterin lehdet ja sekoita kastikkeen kaikki ainekset keskenään. Kaada kastike kasviksien päälle ja jätä maustumaan hetkeksi ennen tarjoamista
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti