31. toukokuuta 2020

Aasialainen kaalisalaatti

Simppeli ja maukas lisukesalaatin ohje, jonka ohje osui silmiini kuin tilauksesta hyödyntämään viimeinen pieni kaalilohko, joka odotteli jääkaapissa vuoroaan. Alkuperäisessä ohjeessa salaatti oli tehty punakaalista, mutta valkokaalilla mentiin. Salaatin kaverina syötiin lehtipihvit ja maustevoita. (Ohje: K-ruoka 5/2019)

 

 

300 g (puna)kaalia

1 porkkana

0,5 dl suolapähkinöitä

 

kastike:

1 rku korianteria

chiliä maun mukaan

1 rkl limemehua

1 rkl seesamiöljyä

ripaus suolaa

ripaus sokeria

ripaus mustapippuria

 

1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi vaikkapa juustohöylällä. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja rouhi suolapähkinät. Sekoita ainekset kulhossa

2. Hienonna korianterin lehdet ja sekoita kastikkeen kaikki ainekset keskenään. Kaada kastike kasviksien päälle ja jätä maustumaan hetkeksi ennen tarjoamista

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti