Halloumiranskiksia olen himoinnut testata jo pidemmän aikaa, mutta koska halloumin syöjiä ei ruokakunnasta muita löydy, niin olen antanut asian olla sikseen. Erään mökkiviikonlopun jälkeen viime kesänä vierailta jäi kellariin pala halloumia ja minä sen nappasin mukaani. Juusto ehti nököttää jääkaapissa vielä parisen viikkoa, kun mietin mihin ruokaan sen käyttäisin, kunnes ajatus ranskiksista putkahti päähäni – kuin tilauksesta! Tuumasta toimeen ja aivan huippuhyviähän niistä tuli! Ja yllätyksekseni kuopus, joka ei ole niin innokas maistamaan uutta – eikä varsinkaan juustoa – naposteli muutaman ranskiksen ja totesi, että hyviä ovat!
halloumia
vehnäjauhoja
(savu)paprikajauhetta
öljyä paistamiseen
Kuivaa halloumin pinta talouspaperilla ja leikkaa se tikuiksi. Mausta vehnäjauho paprikajauheella ja kierittele haloumitikut siinä. Paista reilussa öljyssä kuumalla pannulla molemmin puolin, kunnes pinta on rapea ja kauniin ruskea
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti