Tämä ohje on kirjoitettu 15-minute Meals -ohjelmasta. Vauhtia Jamien kokkailussa piisaa, omassa keittiössä tämä ei varttiin taitu. Mutta eipä tässä hevosen selässä ollakaan, kun kokkaillaan, niin tehdään rauhassa ja nauttien!
nuudelit:
100 g riisinuudeleita
2 rkl seesamiöljyä
broileri:
n. 350 g broilerin fileeleikettä
suolaa
mustapippuria
n. 2 tl kiinalaista viismaustetta
2 rkl sweet chili-kastiketta
2 rkl seesaminsiemeniä
salaattiin:
salaatinlehtiä maun mukaan
vesimelonia
retiisejä
tuoreita yrttejä ja vesikrassia maun mukaan
kastike:
2 kevätsipulia
n. 4 cm:n pala inkivääriä
1 valkosipulin kynsi
chliä maun mukaan
(tuoretta korianteria)
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
2 limen mehu
1 tl sokeria
1. Valmista ensimmäisenä kastike: Kuori inkivääri ja valkosipulin kynsi ja raasta ne blenderiin. Lisää muut aineet ja surauttele tasaiseksi kastikkeeksi. Jätä odottamaan
2. Valmistele salaatti: huuhtele ja paloittele retiisit ja leikkaa vesimelonin hedelmäliha paloiksi. Lado kaikki salaatin ainekset pediksi lautaselle tai tarjoiluvadille.
3. Laita nuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä sen verran, että nuudelit peittyvät väljästi. Anna nuudeleiden olla vedessä sen aikaa kunnes ne ovat pehmenneet, viitisen minuuttia riittänee. Valuta nuudelit ja mausta ne seesamiöljyllä. Jätä odottamaan
4. Kuumenna pannu kuumaksi, mutta älä laita siihen öljyä. Nosta noin neljännes kypsistä nuudeleista pannulle ja anna niiden paistua hiljalleen rapeiksi. Kääntele välillä
5. Nuiji broilerin leikkeitä kevyesti ohuemmiksi. Hiero niiden pintaan mausteet ja leikkaa halutessasi pienemmiksi annospaloiksi. Paista broilerit kypsiksi öljyssä pannulla. Lisää pannulle lopuksi sweet chili -kastike ja seesaminsiemenet ja pyörittele vielä hetki pannulla. Jätä odottamaan
6. Nosta päälle pehmeät nuudelit ja kanapalat. Pirskottele päälle runsaasti kastiketta ja asettele päällimmäiseksi rapeita nuudeleita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti