11. maaliskuuta 2022

Jamien tahmakana-nuudelisalaatti

Vaihteeksi ohjetta taas Jamie Oliverilta, jonka kokkailut jaksavat edelleen minua ilahduttaa! Jamien ohjeissa mukavaa on se, että asiat eivät ole niin justiinsa. Kasviksia ei tarvitse pilkkoa millilleen, vaan rouheat palaset sopivat oikein hyvin. Asettelussa ei tarvita pinsettejä, vaan komponentit laitetaan tarjolle esimerkiksi käsin. Ja useimmiten annoksissa on jotain, joka tuntuu ennalta hieman erikoiselta, mutta lopulta se kuitenkin toimii loistavasti! Joskus aiemminkin olen maininnut, että jos Jamie sanoo että tämä on hyvä näin, niin silloin se todennäköisesti myös on niin!

Tämä ohje on kirjoitettu 15-minute Meals -ohjelmasta. Vauhtia Jamien kokkailussa piisaa, omassa keittiössä tämä ei varttiin taitu. Mutta eipä tässä hevosen selässä ollakaan, kun kokkaillaan, niin tehdään rauhassa ja nauttien!

 

 

 

 








 

nuudelit:

100 g riisinuudeleita

2 rkl seesamiöljyä

 

broileri:

n. 350 g broilerin fileeleikettä

suolaa

mustapippuria

n. 2 tl kiinalaista viismaustetta

2 rkl sweet chili-kastiketta

2 rkl seesaminsiemeniä

 

salaattiin:

salaatinlehtiä maun mukaan

vesimelonia

retiisejä

tuoreita yrttejä ja vesikrassia maun mukaan

 

kastike:

2 kevätsipulia

n. 4 cm:n pala inkivääriä

1 valkosipulin kynsi

chliä maun mukaan

(tuoretta korianteria)

1 rkl seesamiöljyä

2 rkl soijakastiketta

1 rkl kalakastiketta

2 limen mehu

1 tl sokeria

 

1. Valmista ensimmäisenä kastike: Kuori inkivääri ja valkosipulin kynsi ja raasta ne blenderiin. Lisää muut aineet ja surauttele tasaiseksi kastikkeeksi. Jätä odottamaan

2. Valmistele salaatti: huuhtele ja paloittele retiisit ja leikkaa vesimelonin hedelmäliha paloiksi. Lado kaikki salaatin ainekset pediksi lautaselle tai tarjoiluvadille.

3. Laita nuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä sen verran, että nuudelit peittyvät väljästi. Anna nuudeleiden olla vedessä sen aikaa kunnes ne ovat pehmenneet, viitisen minuuttia riittänee. Valuta nuudelit ja mausta ne seesamiöljyllä. Jätä odottamaan

4. Kuumenna pannu kuumaksi, mutta älä laita siihen öljyä. Nosta noin neljännes kypsistä nuudeleista pannulle ja anna niiden paistua hiljalleen rapeiksi. Kääntele välillä

5. Nuiji broilerin leikkeitä kevyesti ohuemmiksi. Hiero niiden pintaan mausteet ja leikkaa halutessasi pienemmiksi annospaloiksi. Paista broilerit kypsiksi öljyssä pannulla. Lisää pannulle lopuksi sweet chili -kastike ja seesaminsiemenet ja pyörittele vielä hetki pannulla. Jätä odottamaan

6. Nosta päälle pehmeät nuudelit ja kanapalat. Pirskottele päälle runsaasti kastiketta ja asettele päällimmäiseksi rapeita nuudeleita

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti