Marinoituja oliiveja tein ja maistoin joskus vuosia sitten Martta-illassa. Muistelen, että valmistimme silloin erilaisia tapaksia oman yhdistyksen porukalla ja siihen pöytään kuuluivat myös oliivit. Tämä kyseinen ohje on jostain muualta talteen saksittu, eikä lähdettä minulla ole muistissa. Muistelen, että tämä ohje on myös Marttojen – ehkäpä joltain kurssilta saatu. Joka tapauksessa, hyvää se on!
Tässä voit käyttää oliiveja maun mukaan. Itse tykkään kalamata-oliiveista, joten niillä mentiin! Ne käyvätkin marinoimiseen hyvin pehmeän kuoren ansiosta. Kuumennettaessa rakenne pehmenee vielä entisestään ja mausteet pääsevät imeytyvään hyvin pehmeään oliiviin.
250 g oliiveja
2 valkosipulin kynttä
3 rkl oliiviöljyä
6 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl vettä
1-2 tl kuivattua oreganoa (tai 1 rkl tuoretta – käytin persiljaa)
mustapippuria
1. Huuhdo oliivit kylmässä vedessä ja valuta ne. Viipaloi valkosipulin kynnet ohuiksi viipaleiksi.
2. Kuumenna öljy pannulla valkosipuliviipaleiden kanssa ja lisää oliivit pannulle. Kuumenna hetki
3. Lisää pannulle viinietikka ja vesi ja anna kiehua sen aikaa, että nestettä on jäljellä puolet
4. Mausta yrteillä ja mustapippurilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti