8. tammikuuta 2023

Nopea muna-riisipaistos

Paistettua riisiä olen pari kertaa tehnyt, mutta maustamisen kanssa on ollut aina hieman ongelmia. Ruoka on aina sinällään onnistunut, mutta se on maistunut kauttaaltaan samalta ja aina jollain tapaa liian voimakkaalta.

Nyt kokeilin paistettua riisiä Jamien ohjeen mukaan. Tässä ruuassa riisi maustetaan hyvin maltillisesti ja lisukekasvikset on topakammin maustetut. Kasvikset tarjotaan erikseen, jolloin annoksen tasapaino pysyy paremmin hallussa. Tämä oli oikein hyvä ja toimiva kokeilu, joskin etikka oli tässä minun makuuni liikaa. (Ohje: Jamie Oliverin Vege-kirja)

 


 

 






 

2 annosta

 

kasvikset:

200 g vihenneksia (esim. parsaa, broccolinia, vihreitä papuja, sokeriherneitä, herneitä, pinaattia)

2 kevätsipulia (tai pala purjoa tai shalot-sipulia)

2 cm:n pala inkivääriä

chiliä maun mukaan

1 rkl seesamiöljyä

1 rkl soijakastiketta

(1 rkl valkoviinietikkaa)

 

riisi:

250 g valmista riisiä (voi olla edellispäiväistä)

1 lime

2 kananmunaa

1 rkl seesaminsiemeniä

 

1. Valmistele kasvikset: huuhdo ja paloittele. Leikkaa kevätsipuli viipaleiksi ja kuori ja raasta inkivääri. Kypsennä kasvikset suurella pannulla napakan kypsiksi ja mausta lopuksi seesamiöljyllä, soijakastikkeella ja halutessasi etikalla

2. Kuumenna pienempi pannu ja laita riisi pannulle. Riko riisin rakenne. Raasta riisin joukkoon puolikkaan limen kuori ja lisää pannulle tilkka vettä. Kypsentele sen aikaa, että neste on haihtunut ja sammuta levy.

3. Riko kananmunat pieneen kulhoon ja vispaa niiden rakenne rikki haarukalla. Kaada seos riisien päälle ja ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Laita pannun päälle kansi ja jätä lämpimälle levylle kypsymään.

4. Jaa muna-riisiseos lautasille ja nostele kasvikset riisin päälle

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti