22. tammikuuta 2023

Paholaisen pasta – Pasta Diablo

Vähän pientä uutta ideaa sattui silmääni selatessani facebookia! Ei isoja mullistavia keksintöjä, mutta juuri sitä pientä ideaa ja ajatusta millä saa paljon herkullisia makuja lautaselle – ja vieläpä näppärästi ja vähällä vaivalla! Valmistusperiaate tässä on lähellä carbonaraa, mutta maut ovat hieman erilaiset. Rasvaa ja hiilareitahan tässä on ihan roppakaupalla, mutta ei kai noista silloin tällöin nauttien haittaa ole! Viikonloppuun vähän ronskimpaa herkkua! (ohje: Kotivinkki/meillakotona.fi –ohjeen pohjalta) 

 


 






 

4 annosta

 

1 pkt pekonia

50 g salamia tai pepperonia

chiliä maun mukaan

4 kananmunaa

1,5 dl parmesaaniraastetta

400 g spagettia

 

kastike:

50 g voita

0,5 dl konjakkia

20 tippaa Worchestershire-kastiketta

0,5 dl kermaa

0,5 tl viherpippuria

0,5 tl mustapippuria

1 valkosipulin kynsi

 

lisäksi:

tuoretta persiljaa

parmesaania

 

1. Hienonna pekoni ja laita se kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu ja kypsennä pekoni rapeaksi chilin kanssa. Hienonna myös salami ja lisää se pekonin joukkoon, paista pikaisesti niin, että makkarasta irtoaa rasvaa ja se rapeutuu hieman. Peitä foliolla ja jätä odottamaan

2. Riko kananmuna pieneen kulhoon ja riko niiden rakenne haarukalla. Raasta parmesaani ja sekoita raaste munien joukkoon

3. Valmista kastike: sulata voi kattilassa ja lisää loput ainekset. Kuumenna lähes kiehuvaksi ja pidä lämpimänä. Alkoholittoman version saat, kun kiehautat konjakin ensin kattilassa ja lisää loput ainekset sen joukkoon.

4. Keitä spagetti ja valuta se. Sekoita kuuman pastan joukkoon ensin kananmunaseos ja sitten kastike ja pekoniseos. Viimeistele lautasella olevat annokset tuoreella persiljalla ja parmesaaniraasteella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti