3. syyskuuta 2023

Sitruuna-halloumipasta

No nyt on helppoa ruuanlaittoa ja nyt on raikasta makumaailmaa lautasella! Olen vannoutunut pastan ystävä ja juuri tällaiset nopeat ja yksinkertaiset pastaruuat ovat mieleeni. Ja erityisesti jos niissä on juustoa! Valkoinen pasta ja rasvainen juusto ovat toki yhdistelmä, joka ei ole ihan sieltä järkevimmästä päästä, jos ruuan terveellisyyttä ajatellaan. Mutta ihan jokaisen lautasellisen ei onneksi tarvitse olla terveellinen!

Tätä herkkua valmistinkin ihan vain itselleni viikonloppuruuaksi ja teineille tein ihan jotain muuta mikä heille maistuu ja täyttää kasvavien nuorten miesten loputtoman energian tarpeen mahdollisimman hyvin (ja kustannustehokkaasti)! Tämä osui minun viikonloppuruuan kriteereihin täydellisesti: höttömättöä – eli täydellistä lohturuokaa pitkän työviikon päätteeksi! (Ohje: yhteishyva.fi)

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

4 annosta

 

300 g spagettia

200 g halloumia

1 valkosipulin kynsi

1 sitruuna

öljyä

0,5 tl mustapippuria

200 g kirsikkatomaatteja

0,5 dl parmesaaniraastetta

(tuoretta basilikaa)

 

1. Laita spagetti kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Jatka ruuan valmistamista pastan kypsyessä. Ota pastan keitinvettä talteen 1-2 dl ennen kuin valutat kypsän pastan

2. Kuutioi halloumi. Kuori valkosipulin kynsi ja hienonna tai raasta se. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa. Purista sitruunasta 0,75 dl mehua (tai sen verran mitä siitä tulee)

3. Paista halloumikuutiot kuumalla kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Lisää pannulle öljy, valkosipuli, sitruunankuoriraaste ja mustapippuri ja pienennä lämpöä

4. Lisää pannulle pasta, kirsikkatomaatit (puolita ne halutessasi) ja parmesaani. Kuumenna parisen minuuttia samalla seosta käännellen. Lisää samalla pastan keitinvettä sen verran, että se sitoo ainekset yhteen

5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Viimeistele ruoka tuoreella basilikalla ja mustapippurilla

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti