13. syyskuuta 2023

Parmesaaniporkkanat

Pikainen kasvislisuke porkkanasta, joka vaikuttaa hyvin tavalliselta. Tavallinenhan se onkin, mutta yllätyimme siitä, miten hyvin parmesaani ja porkkana käyvät yhteen! Erityisesti makean täyteläinen lisuke sopi annoksiimme, jotka olivat pullollaan sitruunan ja yrttien raikkautta. Ohjeesta poiketen valmistin porkkanat liedellä grillin sijaan. Keitin porkkanat napakan kypsiksi ja viimeistelin ne paistinpannulla. Oikein hyvää tuli näinkin! (Ohje: Glorian Ruoka&viini 5/2022)


 

 








 

4-6 pientä annosta

 

500 g (uuden sadon) porkkanoita

0,5 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria myllystä

 

glaseeraus:

0,5 dl fariinisokeria

3 rkl balsamiviinietikkaa

0,5 tl sormisuolaa

2 rkl voita

 

viimeistelyyn:

1 dl parmesaaniraastetta

(muutama oksa tuoretta timjamia tai oreganoa)

 

1. Valmista ensin glaseerauskastike. Laita sokeri ja balsamiviinietikka pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sitten hiljakseen pienellä lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Sekoita joukkoon voi ja mausta suolalla. Jätä odottamaan.

2. Raaputa porkkanat puhtaiksi. Jos käytät varastoituja porkkanoita, kuori ne ja leikkaa paksut porkkanat pitkittäin ohuemmiksi. Esikeitä porkkanoita suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 2-5 minuuttia – jätä porkkanat reilusti napakoiksi! Valuta vesi pois.

3. Sivele porkkanat kevyesti glaseerauskastikkeella ja grillaa porkkanoita, kunnes ne saavat hieman väriä ja ovat napakan kypsiä

4. Laita porkkanat tarjoiluvadille. Kaada päälle loppu kastike ja raasta päälle parmesaania. Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti