Kokeilin ensimmäistä kertaa lohicevicheä vuosi sitten kesällä murusen synttäriaterialla. Innoitus tähän annokseen löytyi jälleen kerran Joensuun teatteriravintolassa, joka valitettavasti on nyt lopettanut toimintansa. Viimeksi siellä syödessämme söimme lohitartarit ja ihastuimme annokseen. Ceviche on toki hieman eri asia, mutta kypsentämätöntä kalaa joka tapauksessa. Tein cevichestä salaatin sekoittamalla joukkoon kurkkua ja retiisiä. Päälle laitoin confit-keltuaisen ja kaveriksi pannulla rapeaksi paistettua hapanjuurileipää. (ohjeeseen otettu ideaa Glorian Ruoka&viini -lehden numerosta 2/2017 ja HS:n nettisivuilta)
2 annosta
100 g ruodotonta lohifileetä
0,5 sitruunan mehu
0,25 dl oliiviöljyä
muutama persiljan oksa
0,5 tl suolaa
lisäksi:
pala kurkkua
muutama retiisi
2 keltuaista
rypsiöljyä
ripaus mustapippuria
2 paksua palaa maalaisleipää
1. Valmista keltuaiset edellisenä iltana tai hyvissä ajoin aamulla. Erottele kananmunista keltuaiset ja laita ne varovasti esimerkiksi silikonisiin muffinssivuokiin tai vaikkapa lautaselle leivinpaperin päälle. Nosta keltuaiset pakastimeen ja pakasta ne umpijäisiksi (voi olla vaikka yön yli). Irrota jäiset keltuaiset niin, että ne eivät ole kiinni muffinssivuokien pohjissa, mutta jätä ne vuokiin. Kaada vuokiin rypsiöljyä sen verran, että keltuaiset peittyvät ja anna niiden sulaa öljyssä.
2. Valmista lohi. Paloittele kala pieniksi kuutioiksi ja hienonna persilja. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja jätä maustumaan vähintään tunniksi
3. Pilko kurkku ja retiisit pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne kalan joukkoon juuri ennen tarjoamista
4. Annostele ceviche lautaselle ja laita keltuainen sen päälle. Rouhi pinnalle hieman mustapippuria. Tarjoa rapean leipäviipaleen kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti