13. huhtikuuta 2024

Tomaatti-mozzarellamunakoiso

Näin tämän ruokaohjeen videona Instagramissa ja näppäsin sen talteen. Ilmeisesti linkin takaa olisi löytynyt tarkempikin valmistusohje, mutta periaate oli selkeä eikä tämän tyylisessä ruuassa määrillä ole niin väliä.

Munakoiso huuhdellaan ja siihen leikataan pitkittäin viillot läpi saakka. Kanta jätetään paikalleen, jolloin munakoisosta tulee ikään kuin viuhka. Viipaleiden väliin ripotellaan suolaa. Mikäli haluat ”itkettää” munakoison, jätä se hetkeksi odottamaan ja pyyhi irronnut neste pois. Nykyään munakoisot eivät ole kovinkaan kitkeriä, joten itkettäminen ei ole välttämätöntä.

Seuraavaksi viipaloidaan pallo mozzarellaa (tai kaksikin, mikäli munakoiso on iso) ja pari tomaattia. Mozzarella- ja tomaattiviipaleet asetellaan munakoisoviipaleiden väliin ja koko komeus asetetaan uunivuokaan.

Kuoritaan ja raastetaan yksi valkosipulin kynsi ja sen sekaan sekoitetaan mieleisiä yrttejä. Seos ripotellaan munakoison päälle. Pinnalle valutetaan vielä oliiviöljyä ja rouhitaan mustapippuria.

 


 

 








 

 

Munakoiso kypsennetään uunissa. Tähän ei videossa tarkempaa ohjeistusta ollut. Laitoin munakoison 225-asteiseen uuniin alatasolle, mutta yrtit alkoivat melko nopeasti tummua liikaa. Pudotin lämmön 200-asteeseen, joka olikin parempi. Kypsentelin munakoisoa puolisen tuntia, mutta se jäi hieman raa’aksi, ainakin 45 minuuttia kypsentämistä olisi hyvä. Seuraavalla kerralla laittaisin myös folion vuoan päälle, jolloin munakoiso pääsisi hautumaan lämmössä ihanan pehmeäksi. Ideana hyvä, toteutus vaatii hieman jatkojalostamista!

 


 

 


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti