15. syyskuuta 2024

Tortillapiiras

Taas instagramin ihmeellisestä maailmasta löytyi tortillaherkkua! Tämä paistos tai piiras on melko lailla samanlainen kuin aiemmin tekemäni tortillapelti, mutta tässä oli mukavana lisänä vielä salaatti ja kastike, jolloin lopputuloksena on täysi ateria. (ohje: kerroksii)

Voitele uunivuoka ja lado siihen 6 kpl suuria tortillalättyjä – käytin leivinpaperia.


 










 

Paista 400 g jauhelihaa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi ja lisää ne jauhelihan joukkoon paistamisen loppuvaiheessa. Mausta tomaattipyreellä tai ketsupilla, suolalla ja pippurilla.

Laita ¾ jauhelihaseoksesta vuokaan tortillalättyjen päälle. Lisää päälle cheddarraastetta tai cheddar-sulatejuustosiivuja.




 

 







 

 

Taita tortilloiden sivut jauhelihan päälle ja lisää loppu jauheliha.












 

 

Puolita kaksi suurta tortillalättyä ja asettele ne jauhelihan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto saa hieman väriä.











 

Laita valmiin paistoksen päälle salaattia, pikkutomaatteja, suolakurkkua ja punasipulia ja viimeistele majoneesilla tai hampurilaiskastikkeella.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. syyskuuta 2024

Kesäkurpitsa”fettuccine”

Kesäkurpitsaa kasvoi vanhempieni takapihalla tänäkin vuonna yllin kyllin ja pääsin taas osallistumaan sadon tuhoamiseen! Jotain uutta teki mieli kokeilla ja jostain (todennäköisesti instagramista) löysin tämän idean. Kesäkurpitsasta tehdään siis soiroja – ikään kuin pastaa ja sen sekaan laitetaan sitten kaikkea muuta mistä muodostuu kastike. Määrät eivät tässä ole niin justiinsa, vaan ihan maun mukaan voi säveltää. Alla on hieman suuntaa antava ohje.

 


 


 

 

 

 

 

 

300 g broilerin suikaleita

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

1 kesäkurpitsa

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

kourallinen miniluumutomaatteja

2 rkl pestoa

2 rkl ranskankermaa (tai maun mukaan)

 

lisäksi:

juustoraastetta

 

1. Kuumenna reunallisessa paistinpannussa öljyä ja ruskista broilerin suikaleet siinä. Mausta suolalla ja pippurilla

2. Leikkaa kesäkurpitsa juustohöylällä viipaleiksi ja viipaleet veitsellä suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja paloittele tomaatit. Lisää kasvikset pannulle broilereiden sekaan. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes sipulit alkavat pehmetä

3. Lisää pannulle pesto ja ranskankerma ja kuumenna kunnes kastike hieman sakenee

4. Viimeistele annokset juustoraasteella