1. syyskuuta 2024

Kesäkurpitsa”fettuccine”

Kesäkurpitsaa kasvoi vanhempieni takapihalla tänäkin vuonna yllin kyllin ja pääsin taas osallistumaan sadon tuhoamiseen! Jotain uutta teki mieli kokeilla ja jostain (todennäköisesti instagramista) löysin tämän idean. Kesäkurpitsasta tehdään siis soiroja – ikään kuin pastaa ja sen sekaan laitetaan sitten kaikkea muuta mistä muodostuu kastike. Määrät eivät tässä ole niin justiinsa, vaan ihan maun mukaan voi säveltää. Alla on hieman suuntaa antava ohje.

 


 


 

 

 

 

 

 

300 g broilerin suikaleita

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

1 kesäkurpitsa

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

kourallinen miniluumutomaatteja

2 rkl pestoa

2 rkl ranskankermaa (tai maun mukaan)

 

lisäksi:

juustoraastetta

 

1. Kuumenna reunallisessa paistinpannussa öljyä ja ruskista broilerin suikaleet siinä. Mausta suolalla ja pippurilla

2. Leikkaa kesäkurpitsa juustohöylällä viipaleiksi ja viipaleet veitsellä suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja paloittele tomaatit. Lisää kasvikset pannulle broilereiden sekaan. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes sipulit alkavat pehmetä

3. Lisää pannulle pesto ja ranskankerma ja kuumenna kunnes kastike hieman sakenee

4. Viimeistele annokset juustoraasteella

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti