30. syyskuuta 2023

Tortillapelti

Silmiini sattui instagramissa tällainen turbomättö, jonka oitis ajattelin teineilleni maistuvan! Kahden tortillalettukerroksen väliin laitettiin videolla cheddar-sulatejuustoviipaileita ja melkoinen kasa jauhelihaa. Idea käyttöön, mutta soveltaen, sillä överilläkin on rajansa!!

Sulatejuustoa laitoin vain yhteen kerrokseen ja toiseen kerrokseen käytin tavallista juustoraastetta, jota ei ihan niin paljoa tarvitse käyttää pinta-alan peittämiseen ja jauhelihan sekaan laitoin kevennykseksi kasviksia. Tuli kyllä aivan mahtavaa! Seuraavalla kerralla jätetään sulatejuusto kokonaan pois. Se ei maistu hyvältä ja juustomössö tarttuu ikävästi hampaisiin. 

 

Näin se tehdään:

1. Tarvitset 7-8 kpl suuria tortillalättyjä. Minulla tähän riitti seitsemän kappaletta. Jätä kaksi kokonaiseksi ja leikkaa loput puoliksi. Laita uunipellin päälle leivinpaperi ja peitä paperi tortillalätyillä kauttaaltaan.


 

 








 

2. Levitä tortillalättyjen päälle sulatejuustoviipaleita tai n. 150 g cheddarjuustoraastetta.

3. Paista 400 g jauhelihaa kypsäksi. Lisää kypsentämisen aikana joukkoon valkosipulia, yksi hienonnettu sipuli, yksi porkkana raastettuna ja pieni paprika hienonnettuna. Myös maissi käy tähän hyvin! Levitä jauhelihaseos juustokerroksen päälle.


 

 








 

4. Laita jauhelihaseoksen päälle toinen kerros juustoa – sulatejuustoviipaleita tai haluamaasi juustoraastetta. Toiseen kerrokseen valitsisin miedomman juuston, esim. goudan tai mozzarellan.


 

 








 

5. Lado päälle toinen kerros tortillalättyjä.

6. Sulata nokare voita ja voitele tortilloiden pinta voisulalla. Laita päälle leivinpaperi ja päälle toinen uunipelti tai uunivuoka. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.


 

 








 

7. Leikkaa valmis paistos paloiksi pizzaleikkurilla. Jos haluat olla terveellinen, niin nauti ruoka salaatin kera. Mutta meneehän tuo sunnuntai-iltana ilmankin!


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti