23. maaliskuuta 2025

Parsakaali mac´n´cheese

Mac’n’cheese on yksi suosikkiasioitani: pastaa ja juustoa! Ei ole mitään parempaa! Mac’n’cheese on tuhtia ruokaa, joka ei terveellisyydellään pääse loistamaan. Pienikin kasvislisä tähän ruokaan tuo kivaa nostetta sekä raikkaudessa, että terveellisyydessä. Parsakaali sopii maultaan aivan mahtavasti juuston vahvoihin vivahteisiin – eli tämä osui ja upposi minuun! (ohje: Instagram: thesecarbsdontcount – mitat käännetty englantilaisista ja sovellettu meidän pakkauskokoihin)

 


 

 

 





 

200 g pastaa

n. 100 g parsakaalia

1 rkl voita

1 rkl öljyä

1 valkosipulin kynsi

2 dl ruokakermaa

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

1 tl paprikajauhetta

1 tl dijon-sinappia

100 g cheddarraastetta

75 g mozzarellaraastetta

0,5 dl parmesaaniraastetta

 

1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan

2. Irrota parsakaalista kukinnot ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Keitä tai höyrytä napakan kypsiksi

3. Kuumenna voi-öljyseos pannulla. Kuori ja raasta valkosipulin kynsi ja kypsennä se pannulla miedolla lämmöllä.

4. Lisää pannulle mausteet ja sekoita tasaiseksi. Lisää kerma, kuumenna ja keittele sitä pari minuuttia. Lisää juustoraasteet ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.

5. Ota hieman pastan keitinvettä talteen ja valuta pasta. Sekoita kuuma pasta juustokastikkeen sekaan ja ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Sekoita lopuksi joukkoon parsakaalit

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti