Viime syksynä minulla todettiin kilpirauhasen liikatoiminta ja sen myötä fyysinen kunto ja arkijaksaminen ovat olleet koetuksella. Olin töistäkin poissa pienen tovin ja erityisesti silloin teki mieli syödä hyvin ja juuri sellaista mitä mieli tekee (eli ehkä kroppa kaipaa). Onneksi lähikauppani on 300 metrin päässä, joten puolikuntoisenakin sinne jaksaa lähteä ja ottaa samalla edes pienen annoksen happea ja liikettä - mikä ei sopivana annoksena ole koskaan pahasta.
Eli tylsyydessäni pötkötellessäni selasin instaa. Selatessani löysin herkullisen näköisen ohjeen. Tein ostoslistan ja kävelin lähikauppaan. Otin huilitauon. Valmistin ruuan pikkuhiljaa rauhakseen. Söin, nautin ja unohdin hetkeksi oloni ja vointini. (ohje: Instargam/Reels: vegscratchkitchen – mitat käänneetty cup-mitoista ja hieman sovellettu)
2 palaa tofua
kastike:
0,5 dl vaahterasiirappia
0,5 dl öljyä
1 rkl harissatahnaa (käytin chilikastiketta)
1 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl suolaa
1. Kääri tofupalat talouspaperiin tai pyyhkeeseen ja painele siitä liika neste pois. Leikkaa tofu ohuiksi viipaleiksi
2. Sekoita kastikkeen ainekset tasaisesti sekaisin
3. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Sivele tofupalat kauttaaltaan kastikkeella ja lado ne uunipellille. Kypsennä uunissa 20 minuuttia ja ota pelti pois. Sivele paloille kastiketta, käännä ne ja sivele lisää kastiketta. Kypsennä vielä noin vartin verran, kunnes tofun pinta on napakan sitkeä. Jos haluat pehmeämmän lopputuloksen voit vähentää kypsennysaikaa. (Alkuperäisessä ohjeessa kypsennysaika oli 30 + 30 minuuttia. Kypsensin 30 + 20 ja lopputulos oli kuivan sitkeä. Eli sanoisin että 20 + 15 olisi ehkä minun makuuni hyvä. Tai vaihtoehtoisesti paksummat siivut)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti