8. joulukuuta 2009

Ranskalainen öljykastike salaatille

Gouda-hedelmäsalaatin kaveriksi tein tällaisen yksinkertaisen kastikkeen. Ohje on Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa -kirjasta.

2 rkl viinietikkaa (käytin valkoviinietikkaa)
6 rkl öljyä (käytin oliiviöljyä)
1 rkl balsamiviinietikkaa (tämä oli oma lisäys - ohjeessa oli käytetty sinappia)
1 valkosipulin kynsi murskattuna
suolaa
valkopippuria (laitoin mustaa)
ripaus sokeria (laitoin n 1 tl hunajaa)

Mittaa ainekset pieneen purkkiin tai pulloon. Sulje astia tiiviisti ja ravistele voimakkaasti ainekset sekaisin.

3 kommenttia:

  1. Minusta tämä on parempaa kuin kaupan kastikkeet. Käytän tavallista rypsiöljyä, sinappia, rouhittua mustapippuria ja jos on app.mehua tai sitruunamehua (pullostakin käypi). App.mehua lorotellaan sopivasti halutun koostumuksen saamiseksi....

    VastaaPoista
  2. Mie tykkään kans tästä! Kaupan ranskalaiset kastikkeet ei oo kyllä hyviä ollenka! Tuo appelsiinimehu on varmaan kiva lisäys!

    VastaaPoista
  3. Suhteet menee kutakuinkin näin: 1 dl öljyä, 1/4 valkoviinietikkaa, 1 rkl sinappia, 3 tl sokeria (vähempi riittänee), ½ tl suolaa, 1/4 dl-½ dl app.mehua + muita mausteita. Oon tehnyt niin että sekoitan ensin keskenään etikan ja mausteet mitä on. Sitten voimakkaasti vatkaten öljyä tipottain ja lopuksi ohuena nauhana. Lisätään sitten vähitellen app.mehu. Kaiken tämän tekemisen tekkee helpoksi sauvasekotin!

    VastaaPoista