17. joulukuuta 2009

Marinoidut valkosipulinkynnet

Jouluisiksi viemisiksi kokeilin ensimmäistä kertaa marinoituja valkosipulinkynsiä. Melkoinen homma oli kuorimisessa mutta muuten oli helppotekoinen homma. Annoksesta tuli 3 isoa pilttipurkillista.



6 valkosipulia
1,5 dl vettä
1,5 dl etikkaa
1 rkl suolaa
1 dl hunajaa
1 dl oliiviöljyä
0,5 sitruunan mehu
3 rkl roseepippuria
rosmariinia

1. Irrottele ja kuori valkosipulinkynnet. Keitä niitä 5 minuuttia vesietikkaseoksessa, joka on maustettu suolalla
2. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon loput aineet
3. Jaa valkosipulit pieniin purkkeihin ja kaada liemi päälle.
4. Anna maustua viileässä ainakin muutama päivä ennen käyttöä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti