27. helmikuuta 2010

Pesto

Vihreä pesto on ollut sellainen kastike joka ei oikein ole suuhuni sattunut. Yleensä käytän punaista pestoa jossa on mukava tomaattinen säväys. Nyt ihan ensimmäistä kertaa tein aivan itse pestoa ja ah! Eipä muuta voi sanoa!! Yleiskoneella sen kurauttelin ja ensimmäisen ihanat elämykset tulivatkin siinä vaiheessa kun basilikan ja valkosipulin tuoksut kulhosta levisivät. Aivan huumaava tuoksu! Vaikka vasta iltaruuan olinkin syönyt kun pestoa seuraavaa päivää varten tein, oli aivan pakko keittää vielä spagettia ja maistella. Sanon vielä kerran että AH!

Kastikkeen tein googlailun ja kirjojen pläräilyn jälkeen alla olevalla tavalla. Tuosta annoksesta riitti maisteluun spagetin kera, pestobroileriin, bruscehttoihin ja dippikastikkeeseen (1 prk kermaviiliä ja pari rkl pestoa). Aamulla maistui suussa valkosipuli...



n. 2 dl valmista pestoa

1 ruukku basilikaa
1-2 valkosipulin kynttä
1,5 dl pinjansiemeniä
1 dl oliiviöljyä
1 dl parmesaania
suolaa ja mustapippuria

1. Nypi basilikan lehdet irti, kuori valkosipulin kynnet. Laita ne yleiskoneen hienonnuskulhoon.
2. Paahda pinjansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla kunnes ne alkavat tuoksua. Lisää kulhoon. Hienonna
3. Valuta sekaan oliiviöljy, annan koneen käydä samalla
4. Raasta parmesaani ja sekoita basilika-seokseen. Mausta suolalla ja pippurilla

Voit valmistaa peston myös sauvasekoittimella tai huhmareessa survomalla.


Pestoa voi myös pakastaa vaikkapa jääpalamuotissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti