16. helmikuuta 2010

Juustokuorrutteiset jauhelihapihvit

Tässäpä jälleen helppo arkiruoka ja samalla hieman vaihtelua tavallisiin jauhelihapihveihin tai lihapulliin. Kuorrutteeksi voi käyttää juustoa oman maun mukaan tai vaikkapa ihan tavallista juustoraastetta. Juuston jämät saa helposti käytettyä tähän.



jauhelihapihvitaikinaa, esim. tällä ohjeella (käytin 700 g jauhelihaa ja tein siitä 9 pihviä)

kastike:
0,5 rkl öljyä
0,5 punainen paprika
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä
loraus kasvisfondia
2 tl basilikaa
ripaus sokeria tai hieman hunajaa

kuorruttamiseen:
cheddarsulatejuustoa - tai muuta maun mukaan

1. Valmista jauhelihapihvitaikina, muotoile pihveiksi ja paista uunissa kypsiksi. Asettele uunivuokaan
2. Hienonna paprika ja sipulit ja kuullota niitä kattilassa öljyssä. Lisää loput kastikkeen ainekset ja keitä hetki. Kaada kastike vuokaan pihvien kaveriksi
3. Asettele juustoa jokaisen pihvin päälle ja kypsennä uunissa kunnes juusto on saanut kauniin värin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti