25. syyskuuta 2011

Soijaviillokki

Onnistuneen soijasuikalekokeilun jälkeen päätin yrittää huijata muksutkin syömään soijasuikaleita. Kanaviillokki on ruoka joka on yleensä uponnut poikiin hyvin ja päätin kokeilla valmistaa ”soijaviillokkia”. Valmistamisen aikana esikoinen kävi epäluuloisena katsomassa ja kyselemässä että mitä tuo on. Sujuvasti väitin sen olevan kanaa. Meni läpi ja muksuillekin maistui kohtuullisen hyvin. Kanan aitoutta ei kukaan ainakaan epäillyt. Jatkamme harjoituksia…



5 dl vettä
loraus kanafondia
2,5 dl vaaleita soijasuikaleita
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl curryjauhetta
noin 5 dl kasvislientä
2 dl kermaa
sitruunamehua
(suolaa)
mustapippuria
persiljaa

1. Mittaa vesi kattilaan ja mausta se kanafondilla. Kun vesi kiehuu kaada soijasuikaleet kattilaan. Keitä hiljakseen kymmenisen minuuttia. Kaada ja puristele ylimääräinen vesi pois. Hienonna suikaleita halutessasi
2. Sulata voi kasarissa ja sekoita joukkoon jauhot. Kypsennä jauhoja pari minuuttia. Lisää noin 3 dl kasvislientä vähitellen samalla hyvin sekoittaen. Lisää kerma ja kuumenna. Jatka nesteen lisäämistä kunnes kastike on sopivan paksuista
3. Mausta kastike tilkalla sitruunamehua sekä pippurilla ja persiljalla. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa
4. Sekoita lopuksi kastikkeen joukkoon soijasuikaleet
5. Tarjoa riisin kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti