4. huhtikuuta 2012

Kuhaa voikastikkeessa

On onni olla kalamiehen vaimon työkaveri! Taas alkoi päivä valoisasti kalanyssäkän myötä – tällä kertaa paketista paljastui kaksi kuhaa kauniina valmiina fileinä. Vaikkakin kuha on parhaimmillaan ihan vaan voissa paistettuna ja suolalla ja pippurilla ripsuteltuna, jotenkin sitä vaan haluaa kuitenkin kokeilla jotain muuta. Se on varmaan semmoinen ruokaharrastajan tyyppivika!

Sirpan kokemuksien pohjalta lähdin kypsentämään kuhaa tällä kertaa uunissa. Voi näytteli merkittävän sivuosan tässäkin ruuassa. Selkeästikin voi on kuhan paras kaveri! Sirpa valmisti kuhansa Top Chefin ohjeiden mukaan ja minä valmistin kuhani Sirpan ohjeiden mukaan. Tässäpä se – ainakin kahteen kertaan testattu hyväksi todettu – kuhaa Beurre Montélla!



4 kuhafileetä
suolaa
voita paistamiseen

kastike:

0,25 dl vettä
200 g voita
0,5 sitruuna
suolaa ja pippuria

1. Valmista ensin kastike: kuutioi voi ja jätä odottamaan. Kiehauta vesi pienessä kattilassa. Lisää voita pari nokaretta kerrallaan samalla vispaten. Mausta kastike lopuksi suolalla ja pippurilla sekä puolikkaan sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella. Jätä kastike odottamaan
2. Paista kalafileisiin pinta pannulla voissa ja nosta ne uunivuokaan. Valele fileet voikastikkeella ja kypsennä kalat kypsäksi 175-asteisessa uunissa – tämä vie ehkä reilun vartin verran. Valele fileitä kastikkeella myös paiston aikana. Lopun kastikkeen voit tarjota lautaselle annosteltuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti