17. lokakuuta 2012

Lämmin munakoisosalaatti

Joku ihmeellinen munakoison himo on ollut valloillaan jo jonkun aikaa. Sikäli kummallista, että olen syönyt munakoisoa noin viisi kertaa ja niistä kerroista noin kolmella kerralla olen oikeasti tykännyt syömästäni. Munakoison makupareiksi on aivan pakko valita valkosipuli ja maukas oliiviöljy. Ja mustapippuri. Yhdistin tähän vielä chiliä omasta puskasta ja aurinkokuivattuja tomaatteja jämäpurkista jääkaapista. Tuli oikein oikein hyvää! Sopisi kivasti kesällä muurikassa tehtäväksi grillipihvin lisukkeeksi. Mutta näin syksyllä ruoka laitettiin paistokasarissa ja kaverina nautittiin couscousia ja keftapötkylöitä.



2-3 annosta

1 munakoiso
2 tl suolaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 pieni chili
0,5 tl jauhettua inkivääriä
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä
mustapippuria

1. Pesaise munakoiso ja kuutioi se pieniksi paloiksi. Laita palat lävikköön kerroksittain ja ripottele kerrosten väliin suolaa. Jätä itkettymään puoleksi tunniksi.
2. Kuori ja hienonna sipulit, poista chilistä siemenet ja hienonna se
3. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita, chiliä ja inkivääriä kunnes sipuli alkaa pehmetä
4. Painele munakoisokuutioita kuivemmaksi talouspaperin välissä ja lisää ne pannulle. Kypsentele 5-10 minuuttia kunnes munakoiso alkaa pehmetä. Lisää aurinkokuivatut tomaatit valuttelematta kasariin. Kypsentele vielä viitisen minuuttia. Mausta mustapippurilla

2 kommenttia: