7. joulukuuta 2012

Mausteinen omena-rooibosglögi

Tänä vuonna tummat glögit eivät oikein ole maistuneet. Ehkäpä syy on parin viikon kurkkukivussa ja äänen menetyksessä, jonka aikana tuli hörpittyä mustaherukkamehua ihan urakalla. Vaalean glögin omenaiset aromit tuntuvat tänä vuonna enemmän omalta. Tämä glögi on tehty Glorian Ruoka&viini –lehden numerossa 8/2012 olleen ohjeen pohjalta alkoholittomaksi versioksi.



1 l omenatäysmehua
1 vaniljatanko
5 kokonaista mustapippuria
1 kanelitanko
3 tähtianista
1 rkl hunajaa
1 rooibos-teepussi

Laita kaikki ainekset teepussia lukuun ottamatta kattilaan ja kiehauta. Nosta kattila levyltä, laita teepussi kattilaan ja jätä maustumaan puoleksi tunniksi. Siivilöi mausteet ja terästä valmis juoma halutessasi.

2 kommenttia:

  1. Oletko kokeillut feuerzangenbowlea? Jos vaikkapa uudelle vuodelle haluat kokeilla, niin minulta saat välineet ja sokeritopan.
    http://iskakokkaa.blogspot.fi/2011/12/feuerzangenbowle-liekitetty-glogi.html

    VastaaPoista
  2. Kuvat ei näy, mutta tekstin perusteella jo kuulostaa siltä että tulipalon tynkä on melko varma juttu jos mie tuommoseen ryhdyn! :D

    VastaaPoista