6. joulukuuta 2012

Munakoisopasta

Munakoisomania jatkuu vaan! Liemessä - ruokablogi vastasi tarpeisiini juuri sopivasti tällä pastaohjeella ja jälleen kerran munakoisokokemus oli edellistä parempi. Tähän ruokaan toivat maukkaan lisän mustatorvisienet – aivan uusi tuttavuus minulle. Tässä taas yksi hyvän mielen ruoka, joka tuo hymyn huulille jo ensimmäisellä haarukallisella.



3 annosta

n. 300 g nauhapastaa
1 iso munakoiso tai pari pientä
2 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
2 kourallista kuivattuja mustatorvisieniä
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria
4 keltuaista
80 g parmesaaniraastetta
1 valkosipulin kynsi

1. Kuutioi munakoiso sopiviksi kuutioiksi. Levitä kuutiot leikkuulaudalle, ripottele päälle suolaa ja jätä kuutiot itkettymään puoleksi tunniksi.
2. Laita sienet pehmenemään kädenlämpöiseen veteen myöskin puoleksi tunniksi
3. Kun puoli tuntia on kulunut, laita pastavesi kiehumaan ja aloita pastan keittäminen pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on valmista valuta se ja ota talteen pari desiä keitinvettä
4. Huuhtele munakoisot lävikössä ja painele niitä hieman kuivemmiksi talouspaperilla. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista munakoisoja reilu viitisen minuuttia ja nosta ne syrjään
5. Puristele varovasti sienistä ylimääräinen vesi pois. Sulata voi pannulla ja paista sieniä kunnes enin neste on haihtunut. Mausta sienet suolalla ja mustapippurilla Sekoita munakoisot sienten joukkoon.
6. Sekoita parmesaaniraaste ja keltuaiset tahnaksi pienessä kulhossa. Kuori valkosipulin kynsi ja raasta se keltuaisseoksen joukkoon.
7. Sekoita kypsän ja valutetun pastan joukkoon munakoiso-seos ja keltuaisseos. Lisää pastan keitinvettä sen verran että sekoittaminen onnistuu mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti