23. joulukuuta 2012

Puolukkainen glögi

Tästä glögistä tulikin punaisesta väristä huolimatta ihanan kevyt ja raikas glögi. Kuten jo mainitsin aikaisemminkin, niin vahvat mustaherukkaiset glögit eivät ole olleet viime aikoina ihan suuta myöten. Tämä glögi ei ole kovinkaan imelä, joten se sopii mukavasti myös makeiden jouluherkkujen kaveriksi. Itse nautiskelin tämän juoman kaverina lasten tekemiä omenatäytteisiä joulutorttuja itsenäisyyspäivän iltana.



3 dl puolukoita
1 l vettä
0,5 dl mustaherukkamehutiivistettä (1+4)
1 vaniljatanko
2 kanelitankoa
3 tähtianista
8-10 neilikkaa
0,5 dl vaahterasiirappia

Mittaa vesi ja puolukat kattilaan. Kiehauta kunnolla, nosta kattila pois levyltä ja jätä puolukat puoleksi tunniksi kannen alle hautumaan. Siivilöi kuoret pois ja laita mehu takaisin kattilaan. Lisää mehun joukkoon loput ainekset ja kiehauta taas. Nosta kattila pois levyltä ja anna glögin maustua kannen alla puolisen tuntia. Siivilöi mausteet ja terästä halutessasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti