4. helmikuuta 2013

Broileri-chorizovuoka

Siitä on aikaa kun olen viimeksi säännöllisesti katsonut kokkausohjelmia telkkarista! Nykyisin katson lähinnä Master Chefit ja Top Chefit ja siihen se sitten jääkin. Parin viikon ajan olen kuitenkin tallentanut parin suosikki tv-kokin ohjelmia ajatuksenani että joskus niitä ehtisin katsoa.

Yllätyksekseni aikaa onkin löytynyt ja kynä sauhuten olen katsonut Jamie Oliverin 30-Minute Mealsia ja Nigellan uusia herkkuja. Tykkään varsinkin Nigellan kokkauksista. Ne näyttävät kotikeittiössä aivan yhtä herkullisilta kuin telkkarissakin ja ovat aivan yhtä vaivattomia valmistaa. Oikeasti helppoa ruuanlaittoa ja lopputulos on takuulla maistuva. Ruutuvihkoni pursuaa taas uusia ideoita!

Hyvän kokkiohjelman tunnistaa siitä että ei oikein malttaisi odottaa että pääsee toteuttamaan näkemäänsä kotona. Olosuhteiden pakosta jouduin odottelemaan melkein viikon verran ennen kuin pääsin tämän mausteisen broilerivuoan kimppuun. Ja täytti odotukset aivan täysin – varsinkin kun lisäsin ruokaan vielä (hieman) valkosipulia. (Anteeksi taas työkaverit!!)



4-5 annosta

6 broilerin paistileikettä
100 g chorizoa (käytin leikkeleittä kun lähiässällä ei pötkömallista ollut)
8 perunaa
2 punasipulia
6 valkosipulin kynttä
oreganoa
suolaa
mustapippuria
1 appelsiini
oliiviöljyä

1. Asettele broilerin paistileikkeet kevyesti voidellun uunivuoan pohjalle väljästi
2. Paloittele chorizo pienemmiksi viipaleiksi ja laita viipaleet broilerileikkeiden väliin vuokaan
3. Pese perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita lohkot vuokaan broilerien ja makkaroiden väliin
4. Kuori punasipulit ja lohko ne reiluiksi paloiksi. Kuori myös valkosipulin kynnet ja halkaise ne pitkittäin. Asettele sipulit muiden ainesten väliin uunivuokaan
5. Ripottele päälle oreganoa, suolaa ja mustapippuria. Pese appelsiini ja raasta sen kuori muiden aineksien päälle vuokaan. Lurauttele päälle oliiviöljyä ja kypsennä vuokaa 200 asteessa tunnin ajan

2 kommenttia:

  1. Minä pidän myös Nigellan kokkauksista ja aion tänään kokeilla tätä vuokaa!
    Maukasta viikonloppua t. Kirsikka

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista ja samoin sinulle!! :)

    VastaaPoista