24. maaliskuuta 2013

Pastaa ja paahdettua paprikaa

Paahdettu paprika. Unohdettu herkku. Hiihtolomaviikolla paahdoin paprikaa pitkästä aikaa salaattia varten ja paprikan makeus yllätti minut täysin. No pitihän sitä herkkua tietenkin saada lisää! Tein pastan jossa paahteinen paprikan maku on pääosassa. Maku oli hyvä – paprikainen. Hieman jäin kaipaamaan jotain särmää tähän kuitenkin. Ehkäpä ripsaus chiliä olisi tuonut tähän sitä kaivattua jotain. Ensi kerralla sitten. Ohje mukailtu Pioneer Womanin ohjeen pohjalta.



3-4 annosta

300 g pastaa
3 suippopaprikaa
0,5-1 dl pinjansiemeniä
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
loraus oliiviöljyä
1 dl ranskankermaa
suolaa
mustapippuria

1. Pese ja halkaise paprikat pituussuunnassa. Poista siemenet ja vaaleat seinämät. Laita paprikat kuori ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes kuoret alkavat saada väriä. Nosta kuumat paprikat pakastepussiin, sulje pussi ja anna paprikoiden jäähtyä haaleiksi. Irrota paprikoiden kuori sormin
2. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä sitten pasta pakkauksen ohjeen mukaan
3. Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla paistinpannulla kunnes ne alkavat tuoksua ja saada hieman väriä
4. Soseuta kuoritut paprikat monitoimikoneessa pinjansiementen kanssa
5. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja sipuli. Kuullota ne pannulla öljyssä pehmeiksi
6. Lisää pannulle paprikasose ja ranskankerma. Kuumenna ja mausta suolalla ja pippurilla.
7. Sekoita kastike kypsän valutetun pastan sekaan. Raasta tai vuole annoksen päälle parmesaania

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti