13. huhtikuuta 2013

Kaurarieska

Kaikki ovat varmasti tehneet perunamuusin jämästä rieskaa. Kaikki ovat varmaankin laittaneet kaurapuuron tähteet sämpylätaikinaan. Mutta kaurapuurosta tehtyä rieskaa en ole koskaan tullut ajatelleeksikaan kokeilla. Kunnes ystäväni suositteli sitä vaatimattomilla saatesanoilla ylenpalttisin äänenpainoin ”se on paljon parempaa kuin perunarieska”. No eihän mikään voi olla parempaa kuin perunarieska! Paitsi että lämmin kaurarieska on!! (Tätä varten kannattaa keittää puuro ihan asiakseen jos ei tähteeksi jäänyttä satu olemaan)



5 dl vettä
2,5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa
1 rkl rypsiöljyä
3 dl rouheisia sämpyläjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja keitä pari minuuttia. Nosta kattila pois hellalta ja laita kansi päälle. Anna hautua noin vartti ja sekoita tasaiseksi puuroksi. Jäähdytä
2. Sekoita jäähtyneen puuron sekaan kananmunat ja öljy. Sekoita jauhojen sekaan leivinjauhe ja suola ja sekoita seos käsin puuron sekaan. Taikina saa jäädä löysäksi
3. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja painele se jauhotetuin käsin pellin kokoiseksi levyksi. Pistele haarukalla
4. Paista rieskaa 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Voitele kuuma rieska maidolla tai vedellä ja laita liinan alle jäähtymään hieman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti