14. kesäkuuta 2014

Makeat sitruunaneliöt

Pitkä (kuuma) kesäloma on aluillaan ja pikkuhiljaa keittiöhommat alkavat kutsua puoleensa! Päivät kuluvat kotona arkisesti lasten kanssa touhutessa ja ulkoillessa, mitään suurempia reissuja ei ole tarkoituksena tehdä. Kotiin ja lähiympäristöön täytyy siis keksiä mukavaa tekemistä. Onneksi pikkukokit ovat aina valmiita leipomaan! Ja tietenkin myös syömään itse tehtyjä leivonnaisia!

Tämän kesän ensimmäinen leivontasessio oli sitruunanraikas. Ihanaa fariinisokerilla makeutettua kauranrapsakkata taikinaa ja kirpeän makeaa täytettä. Täydellinen yhdistelmä ja nopsa toteuttaa lastenkin kanssa. Ja varsinkin kun pikkukokit ovat kasvaneet ja alkavat olla melkoisen käteviä käsistään! Minä vaan neuvon ja pojat tekevät! (Ohje: Pirkka 4/2014)



120 g voita
1,5 dl fariinisokeria
2,5 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa

täyte:
1 prk (397g) makeutettua kondensoitua maitoa
1 sitruuna (0,25 dl mehua ja 2-3 tl sitruunankuoriraastetta)

1. Sekoita huoneenlämpöinen pehmeä voi ja fariinisokeri kulhossa tasaiseksi. Mittaa kulhoon kaurahiutaleet, vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Nypi tasaiseksi.
2. Vuoraa noin 20x20cm kokoinen matala vuoka leivinpaperilla ja painele reilu puolet muruseoksesta vuoan pohjalle
3. Kaada kondensoitu maito kulhoon. Sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele loput muruseoksesta pinnalle
4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia
5. Anna jäähtyä ja leikkaa pieniksi neliöiksi. Neliöt ovat parhaimmillaan viileinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti