20. toukokuuta 2015

Katkarapukasari

Taannoisen lauantai-illan sushisessiosta jäi ylimääräiseksi katkaravun pyrstöjä. Tein niistä seuraavana päivänä nopean lounaan – josta kylläkin riitti syömistä vielä sitä seuraavallekin päivälle. Joskus on etua siitä, että on ruokakunnassa ainoa, joka näistä herkkupaloista tykkää!



1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattipyreetä
chiliä maun mukaan
ripsaus kanelia
3 tomaattia
2 tl fariinisokeria
1 dl vettä
150 g jättikatkaravunpyrstöjä (tai tavallisia katkarapuja)

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi. Kuumenna öljy pienessä kasarissa tai pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi
2. Lisää sipulien joukkoon tomaattipyree, chili ja kaneli. Kypsennä pari minuuttia sekoitellen
3. Huuhtele tomaatit ja paloittele ne. Lisää tomaattipalat, fariinisokeri ja vesi pannulle ja keitä kastiketta kymmenisen minuuttia
4. Paloittele katkaravun pyrstöt halutessasi pienemmiksi (ja tarkista ettei suolenpätkiä pyrstöihin ole jäänyt!). Lisää katkaravut kastikkeeseen ja kuumenna
5. Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa

3 kommenttia:

  1. Ooh mikä kasariklassikko! Pitääkin tehdä.katkiksiakin olis kun ostin ison pussin paellaan.

    VastaaPoista
  2. Ooh mikä kasariklassikko! Pitääkin tehdä.katkiksiakin olis kun ostin ison pussin paellaan.

    VastaaPoista
  3. Ja niin helppo ja nopsa valmistaa! :)

    VastaaPoista