7. elokuuta 2017

Paistettu Oreo-juustokakku

Kotiviikonloppu, muru ja lapset. Ja itse asiassa vain toinen lapsista toisen mentyä mökkeilemään serkkunsa kanssa. Ei suunnitelmia, eikä kummempaa tekemistä. Sateista säätä lupaillut koko lauantaille. Eli leipomaan!

Pikainen pläräys ruokaohjelootalla ja pikainen pyörähdys kaupassa aamupäivästä ja illaksi saatiin sitten herkkua maisteltavaksi. Aurinkokin pilkahteli illasta esille ja päästiin takapihalle istuskelemaan kakkupalasten kanssa.

Täyteläistä, makeaa, tuhtia ja täyttävää herkkua! Pieni pala riitti hillitsemään enimmän makean nälän. Onneksi tämä ei jääkaappisäilytyksestä säikähdä, pikemminkin maku vaan paranee kakun lepäillessä jääkaapissa. Tästä riitti syömistä monelle päivälle. (Ohje: Maku 1/2015)



pohja:
300 g Oreo-täytekeksejä (tai Domino tmv.)
80 g voita

täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
4 munaa
1 tl vaniljasokeria
100 g Oreo-keksejä (tmv.)

1. Murskaa pohjaan tulevat keksit monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksirouheen sekaan.
2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk 23cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Painele keksirouhe vuoan pohjalle tasaisesti ja nosta vuoka jääkaappiin odottamaan
3. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella ja sekoita joukkoon kondensoitu maito ja kananmunat. Mausta seos vaniljasokerilla
4. Rouhi loput täytteet keksit karkeaksi rouheeksi veitsellä ja lisää keksirouhe täyteseokseen
5. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle
6. Paista 150-asteisen uunin alatasolla 40 minuuttia. Käännä uuni pois päältä ja jätä kakku kypsymään jälkilämpöön vielä tunniksi.
7. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja irrota vuoasta. Siirrä kakku lautaselle ja siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi ennen tarjoamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti