Taannoinen tofupihvitestaus sai tofuhuuman heräämään kotikeittiössäni. Tofu lukeutuu aineksiin joita en edes yritä syöttää kanssaruokailijoille. Tofu on sen verran miedon makuista että vaatii melko napakan maustamisen ja siinä kohdassa lapset sanovat että yök en syö. Murunen on tofua maistellut ja todennut että kiitos, ei. Tofua on siis ruokapöydässä silloin kun syöjiä on paikalla vain yksi. Jos jotain iloa haetaan metsästyskauden yksinäisistä viikonlopuista, niin se on ehdottomasti se, että voi syödä ihan mitä vaan! Vaikkapa tofua! (ohje: Vegaaniliitto)
3-4 annosta
250-300 g kiinteää tofua
50 g cashewpähkinöitä
2 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulin kynttä
2 kevätsipulia varsineen tai pala purjoa
1 tl punaista currytahnaa
1 iso suippopaprika
kastike:
2 rkl soijakastiketta
2 rkl viinietikkaa (riisi-, omena-, valkoviini- tai punaviini-)
2 rkl vettä
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
2 tl fariinisokeria
1. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja jätä odottamaan
2. Paahda pähkinät pannulla ja jätä odottamaan
3. Kuutioi tofu
4. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja pilko sipulit ja paprika
5. Kuumenna öljy pannulla ja lisää pannulle kasvikset ja currytahna. Kypsennä muutama minuutti. Lisää pannulle tofukuutiot ja paista kunnes tofu alkaa saada väriä
6. Kaada pannulle kastike ja kuumenna nopeasti kunnes kastike sakenee ja sitoo ainekset yhteen. Sekoita joukkoon lopuksi pähkinät
7 Tarjoa nuudeleiden kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti