Metsästyskausi. Tarkoittaa viikonloppuja itsekseen kun murunen on jahtaamassa ruokaa lautaselle. Itsekseen olo tarkoittaa itsekseen syömistä. Reseptilootaa tulee katsottua ihan eri silmällä ja kasvisruokien ohjeet pääsevät testiin. Tofua olen pari kertaa aiemmin syönyt, mutta en ole siihen kovinkaan isosti ihastunut. Nyt päätin antaa tofulle vielä yhden mahdollisuuden kun löysin pari herkullisen oloista ohjetta Vegaaniliiton kasvisruokaohjevihkosesta. Ja kylläpä kannatti! Marinadi antoi tofulle ihanan maun ja korppujauhoilla pihveihin sai mukavan rapsakan pinnan. Tofun rakenne oli yllättävän napakka verrattuna aikaisempiin muistikuviini ja tämä ohje menee ehdottomasti jatkoon!
1 pkt 250-300g kiinteää tofua
marinadi:
2 valkosipulin kynttä
1 tl tuoretta inkivääriraastetta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tomaattipyreetä
2 tl savupaprikajauhetta
1 tl garam masalaa
0,25 tl chilijauhetta
0,5 dl öljyä
0,5 dl vettä
paistamiseen:
öljyä
korppujauhoja
1. Valmista marinadi: kuori valkosipulin kynnet ja raasta ne pieneen kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi seokseksi
2. Leikkaa tofu paksuiksi pihveiksi ja laita ne pakastepussiin. Kaada marinadin tofuviipaleiden sekaan ja sulje pussi tiiviisti. Anna maustua yön yli
3. Kierittele pihvit korppujauhoissa ja paista öljyssä rapeapintaisiksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti