2. joulukuuta 2017

Pastaa, hernepestoa ja pekonia

Veri vetää keittiöön ja ruokaharrastus on taas nostanut isosti päätään! Viikonloput ilman lapsia ovat useimmiten keskittymistä ruuanlaittoon ja uusia ohjeita tulee testailtua entisten hyviksi havaittujen lisäksi. Lasten ollessa kotona mennään tutulla linjalla – vai mennäänkö?

Eräänä viikonloppuna huomasin, että kun teen perjantaina ruokaa josta riittää lauantaillekin ja sunnuntaina taas jotain tuttua ja turvallista niin noiden aterioiden väliin jää itselleni eräänlainen free zone jonka voin käyttää johonkin uuden testaamiseen. Olenpas kerrassaan fiksu!

Tämä pastaruoka olikin testaamisen arvoinen. Ohjeen nappasin Glorian Ruoka&viini –lehden numerosta 2/2015. Parmesaani maistui mielestäni tässä liian vähän ja sitruunan maku oli todella voimakas, korjasin määriä hieman alla olevaan ohjeeseen. Hyvin suunniteltu kokonaisuus, jossa maut ja tekstuurit muodostavat hienon kokonaisuuden!



400 g spagettia
140 g pekonia

sitruunaöljy:
0,5 dl oliiviöljyä
1 sitruuna
0,5 tl sokeria
ripaus suolaa

hernepesto:
200 g pakasteherneitä
0,75 dl parmesaaniraastetta
0,5 ruukkua basilikaa
1 valkosipulin kynsi
1 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
pastan keitinvettä

1. Laita pastavesi kuumenemaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Valmista sitruunaöljy: pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu (ruokaan tarvitaan noin 3 rkl mehua). Mittaa öljyn ainekset pieneen kulhoon öljy ja sekoita tasaiseksi. Jätä odottamaan
3. Pilko pekoni paloiksi ja paista rapeaksi pannulla. Valuta tarvittaessa liika rasva pois talouspaperin päällä lautasella
4. Mittaa hernepeston ainekset monitoimikoneen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa pastan keitinvedellä
5. Valuta kypsä pasta ja sekoita sen sekaan sitruunaöljy. Sekoita joukkoon myös pesto ja pekoni. Raasta halutessasi päälle vielä parmesaania ja rouhaise mustapippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti