29. tammikuuta 2018

Yrttinen sitruunaseiti

Arkiruokien suunnittelu on aina mukavaa. On kiva miettiä mitä syödään ja mitä ehtii milloinkin laittamaan. Olen koonnut meidän poppoolle maistuvista ruuista listan, joista on näppärä valita ruuat ajankäytön ja pakastimen ja jääkaapin sisällön mukaan. Lista on pitkä ja sitä on pyöritelty alusta loppuun monta ja monta kertaa vuosien varrella. Välillä listalta jää jotain pois kun todetaan että tämä ei enää kenellekään oikein maistu. Välillä listalle kaipaa itsekin jo jotain vaihtelua. Erityisesti kalaruokaohjeita saisi olla lisää.

Sei on helppo arkiratkaisu kalan lisäämiseksi ruokavalioon ja se on onneksi kala joka maistuu meillä myös lapsille. Uusimmasta Maku-lehdestä (7/2017) bongasin kivan nopsan ohjeen jolla taas saa vähän vaihtelua kala-aterioihin. Maku oli raikas ja pirteä! Tämä kuorrute sopisi hyvin myös kuhafileiden päälle ja toivottavasti sitä pääsisi talven aikana testaamaankin.



400 g pakasteseitiä paloina
0,75 tl suolaa

kuorrute:
2 viipaletta paahtoleipää
2 dl kermaa
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
0,5 ruukkua tuoretta basilikaa
1 tl sitruunankuoriraastetta
0,5 sitruunan mehu

1. Sulata sei ja laita palat voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle suola
2. Laita kuorrutteen ainekset monitoimikoneen leikkuteräkulhoon ja surauta tasaiseksi massaksi
3. Levitä kuorrute kalan päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti