Joulupäivän perinteenä meillä on lasten kanssa ollut jo pitkään keksit, patonki ja juustot. Ja tietysti piirakat, kinkku ja graavilohi. Tänä jouluna kaipasin pöytään myös jotain tuoretta ja tein (lähinnä aikuisten iloksi) makeankirpsakan salaatin. Salaatti sopi hyvin pöydän muihin herkkuihin ja kevensi edes hieman kokonaisuutta. Joulupäivä vietettiin pyjamatyylillä ja siihen sopi oikein hyvin syömiset joiden ääressä ei tarvitse häärätä koko päivää. Helppoa ja hyvää. (Ohje: K-ruoka 6/2017.)
4 annosta

palsternakat:
600 g palsternakkaa
1,5 rkl rypsiöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl kanelia
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
salaattiin:
100 g salaattisekoitusta
125 g sinihomejuustoa
granaattiomenavinegretti:
1 granaattiomena
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1. Kuori palsternakat ja leikkaa ne pitkiksi lohkoiksi. Sekoita kulhossa öljy, vaahterasiirappi ja mausteet ja pyörittele palsternakkalohkot seoksessa niin että ne maustuvat kauttaaltaan. Levitä lohkot uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia kunnes palsternakat ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä
2. Valmista vinegretti: Halkaise granaattiomena ja kopsuttele siemenet irti kauhalla. Laita siemenet kulhoon ja painele niitä hieman että niistä irtoaa noin 0,5 dl mehua. Sekoita joukkoon muut kastikkeen ainekset
3. Pyörittele vinegretti salaatin joukkoon ja nostele se tarjoiluvadille. Asettele päälle palsternakkalohkot ja paloiksi murennettu sinihomejuusto
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti