8. tammikuuta 2018

Bataattipizza

Muruseni tuli metsästysviikonlopun vietosta tuomisinaan saaliin sijasta hyvä idea: bataattipizza. Mikä?! No, bataattipizza! Ensi kuulemalta ajattelin että normaalin pizzapohjan päälle laitetaan bataattia ja olin jo hieman ihmeissäni. Lieneekö monta pusikoissa vietettyä viikonloppua pehmentänyt pään lopullisesti?

Sain onneksi hieman lisätietoja kyseisestä ruokalajista ja kävi ilmi että muruski oli bongannut tuon ihmeellisyyden Pirkka-lehteä selaillessaan. Sain nopsan kuvauksen ruokalajista ja lupasin kokeilla sellaisen askarrella seuraavana viikonloppuna metsästä palaavalle. Muutamaan otteeseen ajatusta päässäni pyörittelin kunnes suunnitelma oli selvä.

Ostin pari bataattia ja pizzaan sopivia täytteitä ja sitten vaan kokeilemaan. Täytteeksi laitoin tomaattikastiketta, mozzarellaraastetta, pepperonisiivuja ja punasipulia. Bataatti vaatii mielestäni aina kaverikseen fetaa (tosin käyttämäni Patros-juusto ei nimisuojatun fetan kriteereitä täytä). Muruski ei fetasta tykkää, joten lisäsin sen herkun vasta lautaselle valmiin pizzan päälle. Patistelin toverin myös maistamaan pikkuisen fetaa ja ylläripylläri: sehän maistui! Täten on taas todistettu että vähärasvainen salaattijuustokuutio on aivan eri asia kuin täysrasvainen ja suolainen verrokki ja että aina kannattaa maistaa.

Kasviksista tehty pohja ei tietenkään ole kiinteä niin kuin tavallinen pizzapohja ja pizzan rakenne oli melko mössöinen. Mutta maku oli aivan loistava! Täytteitä voi varioida aivan mielin määrin, mutta makea pohja kaipaa kyllä kaverikseen voimakkaita ja suolaisia makuja. Pohjan pehmeyttä on myös hyvä tasapainottaa täytteillä joissa on vähän purutuntumaa.

Seuraavaksi on sitten viimein testattava myös paljon puhuttu kukkakaalipizza!



pohja:
n. 300 g bataattia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

täytteeksi:
tomaattikastiketta
mozzarellaa
pepperonisiivuja
punasipulirenkaita
fetajuustoa

1. Kuori bataatti ja leikkaa se ohuiksi pyöreiksi siivuiksi. Asettele siivut leivinpaperin päälle uunipellille vähän limittäin niin että ne muodostavat tiiviin pyöreän pohjan. Ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria ja pirskottele öljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa kunnes ne ovat melkein kypsiä
2. Ota bataattipohja uunista ja laita täytteet sen päälle. Jatka kypsentämistä kunnes pizza on kauttaaltaan kypsä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti