Pääsiäisen aikaan kuuluu ehdottomasti suklaamunat ja rahka. Kevään yrittäessä hiipiä paikalle vaivihkaa paksujen lumihankien takaa ja auringon paistaessa kirkkaasti suoraan ruokapöytään, on aika tarjota pöydässä myös jotain keltaista.
Rahkapiirakka on meillä esikoisen suosikkijuttu ja se kuuluu aivan väkisin pääsiäisherkkuihin. Onneksi pääsiäisen aikana on pitkät vapaat ja aikaa kokkailla. Vaikkapa toisena pääsiäispäivänä voi rahkan sitten tarjoilla suklaisista jälkiruokakupeista.
4 kindermunaa
rahka:
1 dl kuohukermaa
0,5 prk rahkaa
2 rkl tomusokeria
vaniljaa (sokerina, rouheena tai tahnana)
1 prk säilykepersikoita
1. Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka. Mausta sokerilla ja vaniljalla.
2. Valuta persikat hyvin ja pilko ne aivan pieniksi paloiksi. Sekoita persikanpalat rahkan joukkoon.
3. Leikkaa suklaamunista pieni pala yläosista pois. Täytä munat rahkalla ja laita kansi takaisin päälle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti