26. huhtikuuta 2018

Broileri-bolognese

Perinteinen jauhelihasta tehty bolognese on yksi ehdottomista ruokasuosikeistani. Pitkään hauduteltuna ja hyvällä punaviinillä ryyditettynä makuelämys on taattu. Viime aikoina bolognese on keittiössäni tehty hirven jauhelihasta ja se osuu makuhermooni.

Maku-lehden numerosta 6/2016 bongasin broilerin jauhelihasta tehtyyn bologneseen, jota vielä kevennettiin herneproteiinilla. Hieman epäileväisenä ruuan valmistin, mutta se pääsi yllättämään herkullisuudellaan! Ja jopa lapset tykkäsivät. Tämäkin siis menee jatkoon ja jää elämään ruokalistallemme. Ohjeessa olleen sellerin jätin pois, koska sen makuun en vaan vielä ole oppinut. Lisää siis varsi tai kaksi varsiselleriä porkkanan kanssa pannulle, jos se sinun makumaailmaasi sopii.



6 annosta

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 rkl rypsiöljyä
400 g broilerin jauhelihaa
2 rkl tomaattipyreetä
1,5 dl vaaleaa herneproteiinia
1 prk tomaattimurskaa
3 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. (Pilko myös selleri)
2. Kuumenna öljy kasarissa ja ruskista jauheliha siinä. Lisää kasvikset ja tomaattipyree ja jatka kypsentämistä kunnes sipulit ovat pehmenneet
3. Lisää kasariin herneproteiini, tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi.
4. Murenna joukkoon kanaliemikuutio ja mausta yrteillä, suolalla ja mustapippurilla.
5. Hauduttele puolisen tuntia ja lisää tarvittaessa nestettä
6. Tarjoa spagetin kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti