10. lokakuuta 2019

Sunshinepasta

Joku aika sitten satuin näkemään Facebookissa Jamie Oliverin kokkailuvideon hänen uuden kasvisruokakirjansa tiimoilta. Videossa oli Jamien kanssa kokkailemassa myös hänen poikansa ja se oli ehkä syy miksi jäin videota katsomaan. (Kylläpä muuten osasi lapsi käyttää näppäristä veistä!) Videossa tehty pastaohje oli kaikessa yksinkertaisuudessa houkutteleva ja kirjoitinkin pikapikaa pääkohdat pikkupikkulappuselle muistiin (ruuan nimestä en nyt ole aivan satavarma). Viikonloppuna sitten kokeilin uutta ohjetta ja yllätyksekseni se maistui myös lapsille! Melkeinpä siltä istumalta varasin Jamien kirjan kirjastosta ja nyt sitten vain odotellaan, milloin on minun vuoroni saada tuo uusi kirja käsiini. Toivottavasti sieltä löytyisi monia meidänkin keittiöön sopivia kasvisruokaohjeita!



250 g pastaa

kastike:
tilkkanen öljyä
2 paprikaa (minulla punainen ja keltainen)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl valkoviinietikkaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
0,5 dl pastan keitinvettä
2 dl vastaraastettua parmesaania

pinnalle:
1 dl pistaaseja (tai muita pähkinöitä tai manteleita)
oliiviöljyä

1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan
2. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprikat karkeasti paloiksi. Kuori sipulit ja paloittele nekin.
3. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasvikset pehmeiksi. Lisää pannulle valkoviinietikka ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla
4. Laita kasvikset monitoimikoneeseen tai blenderiin. Lisää parmesaani ja pastan keitinvesi ja surauttele tasaiseksi
5. Valuta pasta, sekoita kastike kuuman pastan joukkoon (lisää tarvittaessa vielä pastan keitinvettä) ja siirrä ruoka tarjoiluvadille
6. Rouhi pähkinät ja ripottele ne pastan päälle. Lurauta päälle myös hyvää oliiviöljyä ja raasta halutessasi vielä hieman parmesaania

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti