Thai-maustetut ruuat ovat hurmanneet meidät ja keittiössä on tehty sekä ihan oikeaoppista thai-ruokaa että myös tällaista thai-tyylistä ruokaa, jonka makumaailma on saanut vaikutteita thai-keittiöstä. Onneksi mikään ruoka tai keittiö ei tarvitse olla ahtaasti lokeroitu, vaan fuusiokeittiön nimissä makuja, tyylejä ja tekniikoita voi huoletta koota sopiviksi yhdistelmiksi.
Punakaali ei tämän salaatin ohjeeseen kuulunut, mutta laitettiin sitä salaattipohjaksi, kun sitä oli muusta ruuanlaitosta jäänyt tähteeksi. Vähennettiin vastaavasti sitten porkkanan määrää. Thai-basilikaa ei kaupasta löytynyt, laitettiin salaattiin potkua antamaan hieman rucolaa, koska sitäkin oli jääkaapissa tähteenä. Lopputulos oli yllättävän täyttävä ja todella herkullinen! (Ohje: Glorian Ruoka&viini 1/2019)
2 annosta
1 porkkana
2 dl punakaalisuikaleita
0,25 mangoa
kourallinen rucolaa
100 g mungpavun ituja
200 g naudan jauhelihaa (porsaan jauheliha on tosin sopivampi thai-keittiöön)
1 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
0,5 rkl sweet chili –kastiketta
kastike:
1 limen mehu
pieni valkosipulin kynsi
chiliä maun mukaan
1 rkl kalakastiketta
1 rkl hunajaa
1. Kuori porkkanat ja mango leikkaa ne suikaleiksi. Leikkaa punakaalista suikaleita, huuhdo rucola ja idut. Sekoita kasvikset sekaisin kulhossa
2. Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Sekoita kastike kasvisten joukkoon ja nosta viileään odottamaan
3. Paista jauheliha öljyssä paistinpannulla ja mausta se soijakastikkeella ja sweet chili –kastikkeella.
4. Annostele salaatti kahdelle lautaselle ja jaa jauheliha salaatin päälle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti