8. joulukuuta 2019

Tuplamaissisalaatti

Kaikenlaiseen sitä ruokakirjoja selailleessaan törmää! Nimittäin popcorniin salaatissa! Popcornit poksuivat yllätyksekseni silmilleni Jamie Oliverin uuden Vege-kirjan sivuilta ja tiesin oitis mitä seuraavalla viikolla murusen kanssa syödään! Salaatissa popparit saivat kaverikseen – salaatin nimen mukaisesti – maissia myös toisessa muodossa, eli paahdettuna tähkässä.

Yritin tehdä salaattia sellaisen kesyn kahden hengen annoksen ja puolitin ohjeessa olevat ainesmäärät. Porsaan lehtipihvin lisukkeeksi salaattia oli siltikin todella reilusti. Salaatti on kuitenkin syötävä yhdellä istumalla, koska popparit vettyvät ikävän vetisiksi jos ne joutuvat nököttämään kosteassa salaattikulhossa. Eli jos teette, niin yrittäkää vielä vähän enemmän ja saakaa aikaan salaatti, joka tulee syötyä yhdellä aterialla. Kannattaa kyllä kokeilla, oli tämä sen verran hyvää!



4 annosta

rypsiöljyä
hieman vajaa 1 dl popcornin jyviä
shriratsa-kastiketta
2 maissintähkää
0,5 kerää jäävuorisalaattia
2 kevätsipulia

kastike:
30 g cheddarjuustoa
30 g sinihomejuustoa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 pieni valkosipulin kynsi
1 tl dijon-sinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl worchesterhire-kastiketta
mustapippuria

1. Laita iso teflon-pannu levylle ja lurauta siihen öljyä. Mittaa pannulle popcornit ja laita kansi päälle. Poksuttele popcornit valmiiksi ja nosta pois levyltä. Pirskottele popcornien päälle hieman shriratsaa ja sekoita hyvin. Kaada popcornit salaattikulhoon
2. Paahda maissintähkät pannulla käännellen, kunnes ne saavat väriä. Nosta ne hetkeksi jäähtymään
3. Silppua salaatti karkeasti ja hienonna kevätsipuli. Leikkaa maissintähkistä jyvät irti ja paloittele ne sopiviksi paloiksi. Sekoita ainekset popcornien sekaan
4. Valmista kastike: mittaa ainekset monitoimikoneen leikkuriterällä varustettuun kulhoon ja surauta tasaiseksi. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja tarjoa salaatti heti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti