30. joulukuuta 2019

Parmesaanikukkakaalit

Työkaverini pahoitteli eräänä aamuna haisevansa valkosipulille ja kertoi tehneensä mökillä ihania paahdettuja valkosipulisia kukkakaaleja broilerin kaveriksi. Kasvisten syöntiä pitäisi keittiössäni edelleenkin lisätä ja ajatus näistä kukkakaaleista jäi päähäni pyörimään. Kyselin illalla vielä tarkempia ohjeita ruokaan ja sain työkaveriltani videolinkin, jonka hän oli löytänyt Pinterestistä. Viikonloppuna sitten tuumasta toimeen ja mekin herkuttelimme broilerilla ja kukkakaalilla. Maustamiseen voi käyttää niitä mausteita mistä tykkää, esimerkiksi paprikajauhe tai curry kävisi näihin loistavasti.



keskikokoinen kukkakaali
0,25 dl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl parmesaaniraastetta

1. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi ja laita ne kulhoon. Mittaa öljy kukkakaalien päälle ja sekoittele huolellisesti
2. Kuori valkosipulin kynsi ja raasta se. Lisää valkosipuliraaste ja muut ainekset kukkakaalien sekaan ja sekoittele kunnes ainekset ovat sekoittuneet ja tarttuneet tasaisesti kukkakaaleihin
3. Levitä kukkakaalipalat uunipellille leivinpaperin päälle. Mikäli kulhon pohjalle jää vielä mausteseosta, sen voi ripotella kukkakaalien päälle
4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia kunnes kuorrute saa väriä ja hieman rapsakkuutta pintaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti