16. helmikuuta 2020

Tonnikalasalaatti

Tämän tonnikalasalaatin ohjeen löysin Maku-lehden numerosta 7/2016 ja päätin valmistaa tätä salitreenin jälkeiseksi ateriaksi. Cayennepippurilla maustetut leivänmurut antoivat mukavan särmän tähän salaattiin, joka muuten on oikeastaan aikalailla tavallinen pastasalaatti. Ohjetta on hieman muunneltu jääkaappimme sisältöön sopivaksi ja lisäsin salaattiin ohjeen ulkopuolelta vielä kananmunan pieneksi proteiinilisäksi.



2 annosta

1 pieni punasipuli
1 sitruuna
125 g pennepastaa
2 kananmunaa
1 viipale maalaisleipää
0,5 tl cayennepippuria
oliiviöljyä
200 g broccolinia
0,5 kurkkua
100 g turkkilaista jogurttia
1 rkl ruohosipulisilppua
1 rkl tillisilppua
150 g tonnikalaa
50 g juustoa

1. Kuori ja hienonna sipuli ja laita se salaattikulhoon. Purista sipulin päälle sitruunamehu
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kun se on kypsää. Keitä myös kananmunat haluamasi kypsiksi
3. Pastan kiehuessa, murentele leipäviipale paistinpannulle. Ripottele päälle cayennepippuri ja lisää n. 1 tl öljyä. Kuumenna ja paista murut rapeiksi. Nosta lautaselle jäähtymään
4. Leikkaa broccolineista tarvittaessa paksua tyviosaa pois ja halkaise suuremmat kukinnot kahtia. Kuumenna pannulla tilkkanen öljyä ja paista broccolineja muutama minuutti. Jätä odottamaan
5. Halkaise kurkku ja poista vetinen keskusta lusikalla. Viipaloi kurkku
6. Kuutioi juusto
7. Sekoita sipulisilpun joukkoon jogurtti, yrtit ja tonnikala. Sekoita lopuksi sekaan pasta, broccolinit ja kurkku
8. Annostele salaatti lautasille ja lisää päälle leipämurut ja juustokuutiot. Tarjoa lisänä keitettyä kananmunaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti