Viimeinen porkkana ja pian parhaat päivänsä nähneet ruisjauhojen jämät upposivat tähän näkkäriin, jonka ohjeen löysin kuin tilauksesta! Näkkäriä olen tehnyt ennenkin sekä siemenillä että ilman. Ilman siemeniä lopputulos oli liian kostea, ei oikeastaan näkkärimäinen lainkaan. Siemenillä tehty on ihanan rouskuvaa ja rapsakkaa, mutta herkullisuudestaan huolimatta liian siemenistä. Tässä näkkärissä yhdistyvät kaikki kotitekoisen näkkärin hyvät puolet: rapeus, sopiva siementen määrä ja helppotekoisuus. Porkkana antaa kivaa makeutta ja makua ja toimii hyvin ruisjauhojen kaverina. Taikina oli melko röppöinen ja epäilin lopputulosta, mutta näkkäri paistui kuivan rapeaksi uunissa hyvin! Jatkoon! (Ohje: K-ruoka 1/2019)
1 pellillinen
100 g porkkanaa
3 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
2 dl auringonkukansiemeniä (tai muita siemeniä)
0,75 tl suolaa
3 dl kylmää vettä
0,25 dl öljyä
1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi
2. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää joukkoon vesi, öljy ja porkkana. Sekoita tasaiseksi taikinaksi
3. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle
4. Paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Sammuta uuni ja jatka paistoa jälkilämmössä vielä 15 minuuttia. Nosta valmis näkkäri ritilän päälle jäähtymään. Älä peitä leivinliinalla että näkkäri pysyy rapeana
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti